Pages

RAVINTOLA ORANGERIET / KÖÖPENHAMINA

2. syyskuuta 2012

Kesälomalla suuntasimme pariksi yöksi Kööpenhaminaan. Rakastuin paikkaan heti: rento, tyylikäs, täynnä loistavia ravintoloita ja ostospaikkoja. Uusi loma samaan kohteeseen on sovittu jo tammikuuksi.

Maailman parhaaksi ravintolaksi useamman kerran kruunattu Noma olisi luonnollisesti ollut pyhiinvaelluskohteeni, mutta eihän sinne noin vain mennä. Edes lounasaikaan ei olisi saanut pöytävarausta ennen loppuvuotta. Kaupunki on onneksi täynnä tasokkaita bistroja ja Michelin-tasoisia ravintoloita, joten omaan aikatauluun ja budjettiin sopiva on helppo löytää. Päädyimme ensimmäisenä iltana Orangerietiin, Rosenborgin linnan puiston laidalla sijaitsevaan ravintolaan, joka sai Bib Gourmand maininnan vuonna 2011. Orangeriet on hyvin tanskalainen. Vaalea sisustus ja harkitut designkalusteet tekevät siitä rennon mutta ehdottoman tyylikkään ravintolan.

Henkilökunta otti meidät iloisesti vastaan ja palvelu oli läpi illan moitteetonta, rennon asiantuntevaa. Valitsimme kolmen ruokalajin menun, jonka alkuruokana tarjoiltiin merikrottia sitruunan ja oliiviöljyn, vuohenjuuston ja grillatun kurkun kanssa. Annos ei ollut pelkästään kaunis, vaan se suli suuhun. Kiva lisä oli purjosta tehty hiilimurska, joka antoi mukavaa tekstuuria viileän raikkaaseen annokseen.

Pääruoaksi saimme kukonpoikaa timjamin, katajanmarjojen, kukkakaalin, herneiden ja pikkelöityjen sienien kera. Annos seurasi alkuruoan reittiä - kaunista ja maistuvaa hyvistä raaka-aineista. Lopuksi eteemme tuotiin suloinen jälkiruoka, mansikkakakkua lasipurkissa. Muruinen kakku oli saanut kaverikseen murskattuja manteleita, vaniljajäätelöä ja mansikkavaahtoa. Illallisen viinisuositukset onnistuivat myös. Raivntolan viinilista on ranska-painotteinen, mutta muutama hyvä espanjanjalainen ja italialainenkin listalta löytyy.

Kokonaisuus oli lähes täydellinen. Jos etsit rauhallista, tasokasta mutta keskihintaista ravintolaa, kokeile seuraavalla matkalla Orangerietia.





3 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Köpis on tosiaan ihana kaupunki, ja ihan täynnä loistoravintoloita. Laitan tämän vinkkisi korvan taakse seuraavaa visiittiä varten, kiitos!

Heidi kirjoitti...

Hienoa - lupaan kirjoitella pari muutakin Köpiksen ravintolajuttua lähiaikoina!

Dinner4u2 kirjoitti...

Kiitos tästä jutusta :) Vaikuttaa hyvälle. Kööpenhaminaan suuntaan marraskuun alussa ja kuuma ravintolaetsintä käynnissä ;).