Pages

RAVINTOLA VALO

7. elokuuta 2012

Paluu kesälomalta töihin oli suorastaan fantastinen: syksyksi kaavaillut projektit muuttuivatkin yt-neuvotteluiksi. Ei auta murehtia, tyylikkäästi vaan loppuun asti. Onneksi kamera on täynnä hyväntuulisia ruoka- ja ravintolakuvia. Aloitetaan Savosta:

Savonlinnan keskustan tuntumasta löytyi tyylikäs terassiravintola, missä nautiskelimme lomalounaan kesäisen vesisateen tahdissa aurinkovarjon alla. Avara ja moderni terassi avautui suoraan Saimaalle ja naapurissa kohosi jyhkeä Olavinlinna. Ravintola Valon ruokalistalta löytyi useita vaihtoehtoja pasta/burgeri/leipä/salaatti -linjalta, sekä muutama paikallinen herkku: Villisikaa Koivunotkosta, Pihlajaveden muikkuja ja Saimaan nieriää. Pihlajaveden muikut tarjoiltiin reilussa voissa paistettuina, rapeina perunamuusin ja haudutetun sipulin rinnalla. Raaka-aineet olivat ensiluokkaisia, joten mikäpä voisi olla parempaa kuin tämä yksinkertainen kalaruoka.

Toisin kävi kaverin valitseman Valon leivän kanssa. Leivän täytteet sinänsä toimivat - poronkäristystä ja kantarellikastiketta - mutta leiväksi oli valittu aito ruispala. Pienellä panostuksella ruoka olisi muuttunut salonkikelpoiseksi, mutta ruispala toi mieleen lähinnä huoltoaseman kelmuleivät. Ei toiminut.

Reipas savolainen palvelu, lomafiilis ja kaunis ravintola nostivat kuitenkin kokonaispisteitä. Paikka olisi täydellinen Oopperajuhlien jatkoille tai loppukesän rapujuhlille. Kunhan vain sää sattuu kohdilleen.

Ei kommentteja: