Pages

POHJOIS-AASIALAINEN GAIJIN

4. syyskuuta 2012

Viime kuukausien blogihiljaisuus selittyy osittain sillä, että vaihdoin sujuvasti siviilisäätyä reilu viikko sitten. Jatkoimme lauantain hääjuhlia vielä sunnuntaina illallisella Gaijinissa.

Teimme pöytävarauksen muutamaa päivää aiemmin ja se todellakin oli tarpeellinen. Jokainen pöytä oli täynnä. Ravintola on kovin tiivis, joten en varsinaisesti puhuisi romanttisesta illallisesta, sillä viereisten seurueiden keskustelut kuuluivat täydellisesti omaan pöytään. Ensivaikutelma Gaijinista oli kaunis, suosittu - ja tehokas.

Nopea ja hymyilevä palvelu toi aperitiivit ennätysajassa. Tätä ennen olimme jo tilanneet sunnuntain kolmen ruokalajin menun ja valinneet viinit. Drinkki, Herushinki, osoittautui mainioksi sekoitukseksi kurkkua, minttua, limemehua ja inkivääriä. Ennen kuin juoma oli lähelläkään loppua, alkuruoka saapui pöytään: paistettuja kampasimpukoita, wasabivoi-dashi emulsio ja mätiä, eli listanimeltään Wasabi Scallops. Kuten osasin odottaa, Gaijin tarjoili todella kauniita annoksia. Ja todella maukkaita. Kampasimpukat saivat kaverikseen minulle jo Tallinnan Alter Egosta tutun viinin, espanjalaisen Gramona Gessamin. Kesken alkuruokien pikkuiseen pöytäämme haluttiin tuoda jo kulhossa höyryävä pääruoka. Hieman liian hätäistä tarjoilua. Kieltäydyimme kauniisti ja toivoimme pientä lisäaikaa alkuruoalle.

Kun pääruoan aika oikeasti tuli, saimme eteemme suuret annokset Kimchi Hot Potia: possun poskea, nuudeleita, pikkelöityä kurkkua ja kimchiä ramen-liemessä. Autenttisia makuja, erityisesti tulinen kimchi toi annokseen mielenkiintoisen lisän. Viiniksi suositeltiin Michael Mondavin tilan Emblem Cabernet Sauvignonia Napa Valleyn alueelta Kaliforniasta. Mausteinen, vaniljainen viini oli erikoinen pari tuliselle nuudeliruoalle, positiivisessa mielessä.

Lopuksi meitä hemmoteltiin (sopivan mittaisen tauon jälkeen) valkosuklaacremellä, mustaherukka-mansikkasorbetilla ja marjoilla. Erityinen kiitos annoksen pienestä koosta, sillä creme oli varsin makeaa herkkua. Kokonaisuus oli tasapainoinen ja ilta Gaijinissa oli mahtava päätös hääviikonlopulle.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Onnea hurjasti! :)

Olenkin hieman ihmetellyt hiljaiseloasi, mutta kiva kuulla, että syy siihen oli noinkin positiivinen juttu! :)

Mua ihan nolottaa, että Gaijin on totaalisesti kokeilematta. Täytyisi ryhdistäytyä.

Heidi kirjoitti...

Kiitos Riikka :)