Pages

JUURESSA

18. joulukuuta 2010

Vietimme työpaikan pikkujoulua tällä viikolla ravintola Juuressa Helsingin Korkeavuorenkadulla. Tila oli todella intiimi ja rustiikkinen, toisaalta samalla kertaa tyylikäs ja arvokas. Pöytäseurueissa istui kulmakunnan rouvia ja työporukoita. Oli aivan turhaa tulla kysymään pöytää ilman varausta, Juuri oli viimeistä pöytää myöten täynnä - keskellä viikkoa.

Aivan Loistava pitkän kaavan mukainen illallinen alkoi raikkaasti kuusenkerkkädrinkillä, joka kirkkaisiin tottumattomalla meinasi ensipuraisun perusteella jäädä lasiin. Mutta eipä jäänyt. Juoma olikin oikein sopiva aperitiivi.

Alkupalat, Sapakset, sulivat suuhun. Prässättyä Hauhalan hanhea ja helmisipulikompottia, tuoremakkaraa, Jokirapu-maalaisjuustotäytteinen kaalikääryle tillivoisulalla ja vielä Olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa. Taivas. Seuraavalla kerralla voisin keskittyä vain niihin, vaikka pääruoaksi valitsemani Revittyä luomukaritsan lapaa, kurpitsapannukakkua ja luuydinkastiketta, olikin huikean hyvää. Myöskään viililista ei pettänyt. Biodyynaamiset ja luomupunaviinit houkuttelivat eniten. Valintamme, Julicher Estate Pinot Noir Martinborough New Zealand, oli oivallista sekä karitsan että kollegan tilaaman Haudutettua rautua, lipstikka-voikastiketta ja sienikreppi -annoksen kanssa.

Jälkiruokalistalta halusin ehdottomasti kokeilla Pullavanukasta ja karamellimaitoa, mikä toi mieleeni jostain syystä äidin uunijuuston. Kaikki annokset olivat ryhdikkäitä, hyvistä raaka-aineista kursailemattomasti ja rakkaudella tehtyjä ja palvelu oli rennon asiallista. Ei voi muuta kuin suositella.

Sapaksia Juuressa 

...Ja ennen seuraavaa kertaa Juuressa testaan Juuren puodin! Jumalaisen suloinen pikkukauppa täynnä luomuherkkuja.

www.juurenpuoti.fi

1 kommentti:

Cici kirjoitti...

Juuri on ihana paikka. Ensimmäiset treffini tulevan aviomieheni kanssa olivat Juuressa. :-)